Oldtimers van 40 jaar en ouder in trek

Ga naar beneden

Oldtimers van 40 jaar en ouder in trek

Bericht  graafie op zo 28 feb 2016, 21:07

Oldtimers ouder dan 40 jaar zijn flink in trek. Volgens de VWE voertuiginformatie en -documentatie komt dat door de aanscherpingen van de fiscale regels voor klassieke auto's in 2012 en 2014. Oldtimers ouder dan 40 jaar zijn nog altijd volledig vrijgesteld van wegenbelasting, jongere wagens niet meer.


Vorig jaar werden volgens VWE bijna 14.000 auto's ouder dan 40 jaar verkocht. Dat is ruim 40 procent meer dan in 2011. De verkoop van bolides tussen de 25 en 30 jaar oud is in diezelfde periode juist sterk afgenomen. In die leeftijdsklasse geldt helemaal geen vrijstelling van wegenbelasting meer.

In de garage

Benzineauto's tussen de 30 en 40 jaar oud zijn nog wel vrijgesteld, mits zij in de maanden december tot en met februari in de garage blijven. In die categorie is ook sprake van een dalende belangstelling.

De gunstige fiscale regeling voor oldtimers is ooit ingesteld om liefhebbers van klassieke auto's ter wille te zijn. Maar in de praktijk werden met name jongere wagens ook voor dagelijks vervoer gebruikt. Om dat te ontmoedigen zijn de regels aangescherpt.

Kever

De Volkswagen Kever was afgelopen jaar veruit de populairste oldtimer. Ook oude Mercedessen en Volvo's waren erg gewild. Chevrolet en DAF lieten afgelopen jaar de sterkste verkoopgroei zien. Het bezit van een klassieke auto is volgens VWE vooral een hobby voor mannen tussen de 46 en 55 jaar.

_________________
If you did'nt drive a Celeste, you did'nt live.

Just drive thil there is nothing left to drive in
avatar
graafie
Admin

Man Leeftijd : 28
Woonplaats : Zwolle

http://mitsubishicelestehobbyclub.jimdo.com/

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum