CLASSIC PARK START BOUW BELEVINGSCENTRUM KLASSIEKE AUTO’S AAN A2 IN BOXTEL

Ga naar beneden

CLASSIC PARK START BOUW BELEVINGSCENTRUM KLASSIEKE AUTO’S AAN A2 IN BOXTEL

Bericht  graafie op ma 23 sep 2013, 22:52

In Boxtel, langs de A2 tussen Eindhoven en ’s-Hertogenbosch, is de bouw gestart van ‘Classic Park’, belevingscentrum voor liefhebbers van klassieke en bijzondere auto’s. Vanaf volgend jaar staan hier meer dan honderd auto’s in een museum met wisselende collectie. Verkoop en onderhoud is onderdeel van het centrum. Daarnaast wordt de locatie de uitvalsbasis voor evenementen met klassieke auto’s en biedt het complex congresfaciliteiten voor zakelijke bijeenkomsten. Ook komen er een restaurant en een winkel met auto gerelateerde lifestyle artikelen. In het buitenland zijn dergelijke centra op verschillende plaatsen met succes gerealiseerd. Classic Park wordt de eerste in zijn soort van Nederland.

Om het voor de nieuwe bestemming geschikt te maken, wordt een bestaand pand grondig verbouwd. Hiermee is direct begonnen na het afgeven van de vergunning door burgemeester en wethouders van Boxtel op 8 juli jl.

Het terrein heeft een totale oppervlakte van 30.000m2, waarvan 6.500m2 voor het beleveniscentrum. De bouwcombinatie Van Der Heijden uit Schaijk en Saris uit Liempde verzorgt de ingrijpende aanpassing van het pand aan de Koppenhoefstraat 14 te Boxtel. Rondom het gebouw komt een park, dat aansluit bij Nationaal Landschap ‘Het Groene Woud’.

Initiatiefnemers van het belevingscentrum zijn Anton van Dijke en zijn zoons Sander en Renald. Sinds 2009 zijn zij actief betrokken bij de verkoop en het onderhoud van young en oldtimers. Hun bedrijf is nu nog gevestigd in Valkenswaard. Anton, Sander en Renald van Dijke zijn heel hun leven al geïnteresseerd in en bezig geweest met cultureel rijdend erfgoed.

_________________
If you did'nt drive a Celeste, you did'nt live.

Just drive thil there is nothing left to drive in
avatar
graafie
Admin

Man Leeftijd : 28
Woonplaats : Zwolle

http://mitsubishicelestehobbyclub.jimdo.com/

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: CLASSIC PARK START BOUW BELEVINGSCENTRUM KLASSIEKE AUTO’S AAN A2 IN BOXTEL

Bericht  graafie op vr 11 apr 2014, 14:16

De nieuwe autobelevingswereld Classic Park, aan de A2 bij Boxtel, opent op 19 april a.s. (het Paasweekeinde) de deuren voor het publiek. Het complex - tussen Eindhoven en ’s-Hertogenbosch – omvat een museum met ruim 120 klassieke- en exclusieve auto’s, een restaurant, een winkel met auto gerelateerde lifestyle artikelen en veel ruimte voor evenementen. Classic Park biedt ook de mogelijkheid een klassieke auto deskundig te laten onderhouden.

Classic Park zal ook het begin- en eindpunt worden van toertochten en heeft ruimte voor (club)meetings & events. Het restaurant en de aangrenzende zalen bieden mogelijkheden voor zakelijke bijeenkomsten. Dit alles in een parkachtige omgeving, onderdeel van het Brabantse groene land. De oppervlakte van het nieuwe complex inclusief park is ruim 30.000 vierkante meter.

Initiatiefnemer van het belevingscentrum is de familie van Dijke. Afgelopen jaren hebben zij in het Brabantse Valkenswaard een tijdelijk onderkomen gehad, gericht op verkoop en onderhoud van klassieke- en exclusieve auto’s. Deze activiteiten zijn in het nieuwe concept geïntegreerd.


Vanaf 19 april is het Classic Park museum geopend: zeven dagen per week vanaf 10.00 uur, maandag tot en met woensdag tot 19.00 uur, donderdag, vrijdag en zaterdag tot 20.00 uur en zondag tot 17.30 uur. De locatie is vanaf de snelweg zichtbaar en goed bereikbaar. Er is volop (gratis) parkeergelegenheid. Het Classic Park restaurant is de gehele week van 10.00 uur tot 22.00 uur geopend.

_________________
If you did'nt drive a Celeste, you did'nt live.

Just drive thil there is nothing left to drive in
avatar
graafie
Admin

Man Leeftijd : 28
Woonplaats : Zwolle

http://mitsubishicelestehobbyclub.jimdo.com/

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum